Selasa, 17 Ogos 2010

Great Weekend!!

Arini yuna kembali bertugas lepas 3 ari bercoooti!!! actualy bukan la bercooti sangat pon.. kalini yuna dan enche tunang pulang ke JB untuk menguruskan hal2 perkahwinan kami.. ^_^ wink2...

Pas buka puasa ari jumaat tu, kami terus bertolak pulang ke JB... rasa mcm letih sangat that nite.. saket kepala.. n xpasal2 ngamuk dgn enche tunang.. sian die.. huhu tak tawu kenapa.. emosi tak terkawal.. salah sket pon i da ngamuk n terus TIDO!! #_# kami sampai JB dalm 12.30 malam.. (p/s : rupe2nyer esoknya sejam sebelum berbuka Yuna period!! Patutla!!)

Ok, sambung balik,sampai2 je enche tunang angkat sume barang.. hik2 macam ma'am besar je i kan.. i bwak handbag n bag lappy jerr.. mesti parent die cakap yuna buli anak die.. padahal xsempat nak mik pape die da angkat sume.. hebatkan?? agaknya die tengok i macam da tak trurus.. demi kerana sayang die angkat sume.. cewahhh!! perasan je kan.. hik2 (ke sebenarnya die da xsabar nak jumpa kawan2 die yg dah sedia menanti kat mapley masatu??)

Sampai2 salam2 sume then i masuk bilik.. wahhh.. tetibe tgok katil tu begitu indah!! xsabar2 da badan ni nak mendarat kt atasnya.. then tibe2 my MIL ajak makan dulu.. coz die masak Ikan siakap asam pedas special 4 me!! yummy!! tawu tak, yuna ni bukan penggemar asam pedas pun... first try pon yang MIL masakkan masa blaja dulu.. terus terpikat.. tapi hanya makan yg MIL masak je.. yg laen still tekak tak boleh terima.. sedap ok! maklumla MIL mmg org melaka.. ^_6.. yuna pon makanla walau mata kadang2 tetutup sendiri.. so pas makan ckap dgn MIL esok xmo sahur.. sangat ngantuk!! then i terus tido.. enche tunang plk da ilang jumpa kawan2 die masatu..

Sabtu dan ahad memulakan misi mencari butik pengantin area umah enche tunang kat Bandar Baru Uda.. perghhh.. banyak betul ok... pantang ada deret kedai mesti ada paling kurang satu bridal boutique kat situ.. sambil2 tu, usha2 jugak pakej katering & kanopi yang ditawarkan setiap butik tu.. yuna terpikat kat satu kanopi ni! besar dan cantek... actualy die tak dipanggil kanopi.. die dipanggil "Tent" (will update soonnnn ;) wink..wink..) so, pas tengok sume butik tu, yuna da shortlist dua butik pengantin ni.. untuk majlis bertandang yuna memilih gabungan lace dan songket.. so, nnti MIL pilihla mana2 yg die suka dari 2 tu.. ^_^

Hari Isnin plak, enche tunang gi pejabat agama uruskan sume dokumen2 untuk kebenaran berkahwin.. alhamdulillah sume da settle tinggal yuna je nak isi dan hantar kat pejabat agama kajang pulak..

Actualy yuna bukan nak cerita ceritera chenta kami kat sini..banyak benda laen yang yuna nak update tentang 2 ari sengah kami di JB.. so ni kirenye mukadimah la eh.... ^_6 (mukadimah pon da panjang, pastu kene mengena sket je lak tu.. hahaha!!)

ok nanti yuna akan update tentang
1. dot..dot..dot tent
2. pakej majlis bertandang
3. dulang hantaran murah
4. dokumen kebenaran nikah luar kawasan


1 comments:

Nora a.k.a Aira berkata...

ikan siakap asam pedas ~ delicious !! hehe k yuna jangan lupa story mory nanti yer =)

Catat Ulasan