Rabu, 25 Ogos 2010

Baju NIkah

Sabtu lepas Yuna & enche tunang gi anta baju nikah kat Dzull De Classique... heeee suka2 je anta lambat2 kan.. lagi 2 bulan nak kawen baru anta.. ;p sampai2 je tengok orang beratur panjang.. sume datang nak mik baju raya dorang.. dan ada jugak yang usha2 abg dzul nak tempah for raya.. haha.. dah tak boleh dah..


enche tunang yang sabar menanti... kami tunggu agak lama coz abg dzull dahulukan orang2 yang nak amik baju dulu.. sambil2 tu kami usha design2 baju kat butik ni.. cantek2 ^_^

mereka2 yang turut menanti giliran...
abg zul walaupun dah famous tapi die still cakap
"sorry ye, staff tak ramai.. weekend memang ramai customer macamni"
pastu tengah2 die melayan customer yang nak amik baju die ckap lagi
"nak ukur baju kan? kejap ye?"
so walaupun menanti lama hati ni tetp cool sambil melayan Tom n Jerry
yang anak die bukak kat kedai tu..

abangni pulak masa hari tu tak bawak no tempahan.. pastu call wife die bagi nombor, but still salah jugak.. adoi.. susah taw nak cari baju kalau no tempahan takde.. sampai ke sudah memang tak jumpa baju die.. Setiap tempahan yang dibuat, customer akan diberi satu kad.. kat situ akan tulis no tempahan kite dan tarikh siap.. so make sure kite simpan kad tu baek2 supaya masa nak amik nanti xde masalah mcm abangni.. kalau tailor kecik2 mestila buleh ingat.. tapi sini beratus tempahan.. or maybe beribu kot??

See?? nila buku2 tempahan abg dzull ni..hampir seploh buku taw..
so kalau kite tak simpan kad tempahan tu baek2 silala
dengan rajinnya bukak satu persatu buku ni okeh..

yayy!! akhirnya sampai gak turn enche tunang diukur.... memula nak buat baju melayu biasa2 je.. tapi kat lengan, bahu dan poket2 ada satu garis jahitan dengan benang yang bewarna lebih pekat dan lebih tebal.. not sure dipanggil apa... tapi abg zul cakap kalau untuk nikah baek buat sulam.. enche tunang pun setuju (padahal yuna awal2 lagi da suggest kat die taw..emmm)

~~~Yuna rasa harga dikenakan kat sini memang amat berpatutan dengan kualiti yang kite dapat.. ^_^

Tempahan Untuk Baju Melayu Cekak Musang cuma RM100
Pastu Kalau ada hiasan yang segaris benang warna lebih pekat tu RM 130
or kalau nak sulam RM150!!

Ok kan harga die???










5 comments:

hana yoriee berkata...

hehe..tempah baju nikah hana je kt dzull..tp bj laki antar kt tmpt lain..=)

YuNa berkata...

hana : kite anta baju lelakije kat sii.. baju pompuan kat tempat laen.. hik2...

fia berkata...

wah gigih buat preparation ya..chayok..chayok...

Nora a.k.a Aira berkata...

not bad la harga. =)

YuNa berkata...

fia : ya.. caiyok2!! huhuhu rasa mc byk sgt benda kene buatkn.. huhu..

nora : hehe bolehla kan harga die..

Catat Ulasan