Khamis, 19 Ogos 2010

Dulang Hantaran Murah

Ari senin aritu pas uruskan dokumen2 kawen kami pun bergerak pulang dari JB.. lebih kurang pukul 12 macamtu.. hehe.. dlm perjalanan tu singgah drive thru Burger King jap.. beli burger.. yuna "off" aritu.. hik2.. enche tunang yang tukang orderkan.. tapi budak kaunter tu pandang2 mukaku yang konon2 tak bersalah.. lalalala..

On the way tu kami singgah kat Politeknik Melaka jap anta PC adik enche tunang... kemudian kami pon konon2 nak masuk hiway balik la kan.. tetibe nampak signboard Umbai! TINGG!! tibe2 timbul idea kat kepala yuna nak berbuka puasa ikan bakar.. tapi bukan kat Umbai, ni kat Alai.. kedai Haji Musa mmg paling famous kat situ! apa lagi yuna pon amik ar en. GPS search Alai tu.. rupanya dalam 18km je dari tempat tu..

Sampai2 sana, kedai mcm tutup je.. kami pon on la lappy gi surf jap no kedai Hj Musa ni.. die kata buka kul 5.30 nanti.. owh.. lagi sejam je lagi masatu.. so amik keputusan gi jalan2 bandar melaka. Jalan2 tu tetibe nampak kedai favourite ku semenjak nak kawen ni!! KK Home Deco n Romantica Home Deco! Dua2 kat satu baris kedai yang sama.. masing2 kat corner lot..

Jalan2 kat kedai tu, tetibe jumpa dulang hantaran yang murah!! actualy die tulis situ fruit tray.. tapi buleh je jadi dulang hantaran kan.. hik2.. apa lagi yuna pon terus terpikat n nak beli! mula2 nak amik sume petak je.. tapi macam bosan plak hantaran tu nanti kan.. yuna pon amik la 4 bulat n 5 petak.. pastu tetibe rasa nak amik saiz kecik gak, so amik 2.. ^_^


Taraaa... ni la dulang hantaranku nanti...
mengikut bajetku... xmampula nak beli yang kayu tu..
satu je da RM 29 kan..

Ni dulang hantaran petak.. yang sebelah kiri tu yang kecik sikit..
yuna amik 4 petak besar dan 1 je petak kecik
sebab harga die sama je..
baek amek yang besar banyakkan.. ;)

Ni pulak dulang hantaran boolat
yang bulat ni pon yuna amik 1 je yang kecik
lagi 3 amik yang besar..

Sebenarnya yang paling memikat hati yuna adalah kaki dia!
see?? macam ukiran2 gitu.. corak badan die bolehla.. ^_^
da tambah riben pink keliling die mesti cun!
oh ye hantaran yuna nanti tema putih pink..
ikut warna baju nikahku nanti..

Tengok harga dia tu!! RM 9.90 je!!
hehe... bakal pengantin bajet macam yuna
memang suka kalau dapt benda harga berpatutan ni.. ^_^


~~~Fruit tray ni kawan2 boleh carik kat KK Home Deco.. ada byk cawangan.. just google tgok mana plg dkt dgn tmpat kawan2 :D fuhh.. jimat dwet i, jumpa benda ni... kalau tak mesti da terbeli yang kayu tu kat VR Star tu..

Haa,,, bekas kayu macamnila yang yuna tengok kat VR Star tu..
Still kedai ni paling murah coz harga die RM29.90.
Buy 1 Free 1! so jatuh harga satu bekasni dalam RM15.
berbaloikan?? kedai lain satuje da RM29.90
(aritu ada readers update yang 29.90 dapat dua ni dah xde kawan2..huhu)

~~~~sangat gumbira da jumpa dulang hantaran dan
pastu makan kat medan ikar bakar tu dengan senyuman.. ^___^

63 comments:

Nora a.k.a Aira berkata...

wow jelesnya tgk yuna dapt murah. cantek la yuna.. putih plak tu. Insya Allah bila dah deco lagi cantik... cepat2 pi cari ilham hehehe =)

YuNa berkata...

hehe tu ar warna putih.. da ikut tema da ni.. tinggal nak carik riben pink.. huish terbayang2 da riben2 pink my favourite colour!! nak carik bunga jugak!

jihan musfirah musa berkata...

hai salam perkenalan...kotak kayu yang ukir2 tu beli rm9.90 jer ker murah!!!...boleh bg namer kedainyer dan details skali tq...;)
jihan_musfirah06@yahoo.com ==>email saya yer..;)

@ty_farEd berkata...

waaa..memang murah..dan cantik jugak...!! :)

YuNa berkata...

jihan : hi2... salam perkenalana juga.. thanks... ^_^ actualy die bukan kayu wak... die besi.. tapi cantekkan.. ^_6 nnti kite email

aty : hehe murah dan cantekkan.. ^_6

rose berkata...

waaaaaaa...murah nyer..dah la cantik..ni boleh menimbulkan rasa cemburu ni..hehehe..rasa nk terbang je p beli jgk..hik3

YuNa berkata...

ROSE : hehehe murahkan.... cubela tengok kat KK Home Deco tempat awak.... hehe yuna pon jumpa kat tempat laen, kat Melaka..jauh bangat.. jumpa secara tak sengaja.. hahaha.. ^_6

Pansy Princess berkata...

bestnye dapat dulang murah. haritue usha2 kat jln TAR pun x dpt satu rm9.90. nway thanks for the info :)

YuNa berkata...

princess : hehehe tu ar mcm xpercaya terjumpa murah ni... plan awal nak beli bekas kayu yang buy 1 free 1 kat VR Star nilai 3 tu...sekali jumpa trus amik tanpa pikir pnjang.. hehe.. xplan pon nk beli aritu..

Meey@ berkata...

haaaa..kamu, kenapa murah sgt!!!!jelesnye.nak bukak sayap terbang ke melaka skang jugak.haha.melaka kat town ke?boleh bg any sign?lama da tak jenguk melaka..~~opss..slm kenal dari saya, meeya!

YuNa berkata...

hi meeya... nice to noe u!! ^_^ melaka kat ayer keroh.. huhuhu.. kite pon actualy xtawu situ ada kk home deco n romantika.. terjumpa je actualy.. cuba meeya search google map.. tadi yuna google alamat die No 2 & 4, Ground & 1st Floor, Jalan KF4 Kota Fesyen-MITC, 75450 Ayer Keroh, MELAKA 06-251-9886
hope its help u dear.. ^_6

Tanpa Nama berkata...

hi..bole bg info x mane nk dapatkan dulang yg murah tu?nice la..

mastura_05@hotmail.com

Thanks dear

YuNa berkata...

hi darl... already send u email.. ^_^

iRa berkata...

salam yuna.. saya ira..
erm.. lepas majlis nanti x nk jual ke dulang tu??
huhuhu.. actually majlis ira bln february 2011

YuNa berkata...

hi ira... ira nk dulang yg mna?yg mcm gmbo pertama hingga5 tukan.. boleh2.. :)

iRa berkata...

hai .. slmt pengantin baru yuna..
huhuhu..
a'a, kalau dulang putih yuna tu yuna nk tolak kt ira brape??

kita chat kt email ek..
email ira kt adira86@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

ai yuna!!

sy mal.. sy da cari merate tp x jumpe y murah camtu.. bule yuna kasi details nyer area kedai 2?? hehehe.. nway.. congrat!!

Moon berkata...

salam yuna..
congrats..sy nk mnta tlg awk bg details kdai yg awk beli dulang tu, ujung mggu ni nk g nilai , tp kalo dh ada kdai yg mrh cmni, lg ok kan.tlg email kat sy ye iramunira85@yahoo.com.tq yuna.

iRa berkata...

salam yuna..
mcm mana?? jd x jual kat ira mcm yang bincang ari tu??
ira dah nk start buat hantaran. huhuhu..

kwn2, aritu ira tgk dulang mcm yuna beli ni dekat KK HOME DECO Ampang, sebelah dengan Tesco Ampang. dapat harga sama mcm yuna dpt.

YuNa berkata...

kepada kawan2 yang nak carik KK Home Deco ni, boleh tengok kat link ni eh.. selamat mencuba! hehehe.. ada banyak cawangan taw..

http://www.kkhomedeco.com//kk_home_deco_branches_map.php

iRa berkata...

Dear yuna,

Thank you do much sbb jual kat ira dulang hantaran tu.

with love,

~iRa~

ALYNN berkata...

awak...ape nama kedai tuh?? emel me
norazlincoursesenu@live.com

YuNa berkata...

alynn hi alin... nama kedai die kan ada tulis kat atas tu.. kalu yg mcm yuna kat KK HOme Deco.. kalu yg kayu kat VR Star Nilai 3

alya ramli berkata...

dear..

u ada lagi tak dulang hantaran ni?
i nak beli kat u la :(

arlramli@yahoo.com

YuNa berkata...

alya :ala... sowie awk... dulang da jual kat perantin laen.. die da kawen da pon bulan lepas.. hehe

Tanpa Nama berkata...

yuna bole bitaw name kedai kt melaka tu? emel fiyra_86@yahoo.com tq

YuNa berkata...

hi fira... nama kedai kat melaka tu KK Home Deco... kat area MITC

Tanpa Nama berkata...

boleh tanya kat mane ek jual dulang tu ada lagi tak??

Tanpa Nama berkata...

wah..penat je kami mencari2 lokasi jualan murah...
duduk dekat ngan mitc tp xpenah tau pown lokasi 2.
dapat lokasi dari u dah kira amat baik..
thanks ea.
x sabar lak nak melawat tapak lokasi jualan murah nie. hehehehe

fatimah berkata...

hye yuna kt mne awk beli dulang hantaran yg rm 9.90 tu plese email sy ye detail kedai 2 wannemma@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

hai yuna,, sy pon nak detail psl dulang yg murah dn cantik tuh,, hhehe,, please email kat saya shinokomi@yahoo.com,, thanks

:: miss serra diaries :: berkata...

boleh email kat sy jugak x mane beli dulang 2 .. ape nama kedai ek ??
fieza1001@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

hai yuna,sy nak details psl kedai tu boleh?email me ya...

blueface182002@yahoo.com

tq :)

Tanpa Nama berkata...

salam..
akak yuna taw x bru2 ni reez g nilai 3 kdi VS ni
harga bakul dh jd rm45 buy 1 free 1
makin mahal plak

Tanpa Nama berkata...

salam yuna....nice la tgk bakul awk 2...klu kat KK kl nie rasa ade x yg murah2 cenggitu..

Tanpa Nama berkata...

hai..cantik la dulang ni...ape name kdai N kat mane yek..pls email me

yati_pr86@yahoo.com

thanks...^_^

Tanpa Nama berkata...

suka sgt kat dulang hantaran awk...awk beli kt mn yer? email sy nm kedai tu n kt mn yer..
nadhrah08@yahoo.com..thanx=)

Tanpa Nama berkata...

my dear yuna...
i nak detail pasal bekas kayu tu....mmg urgent sangat..sbb nk guna jan 2012...
email ya..
mas.irwani78@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

dear....i nak detail pasal tray kayu tu boleh....mmg tengah cari..sbb nak guna jan 2012....email kan ya...
mas.irwani78@gmail.com


tq dear !!

Tanpa Nama berkata...

EMAIL DULANG 2 KAT norazrn@proton.com/faizali@proton.com boleh?

Tanpa Nama berkata...

Sy azreen nk urgebt jugek nk beli mggu ni 24.12.11. email di norazrn@proton.com/faizali@proton.com

dia aizan hamdan berkata...

yuna, boleh belikn utk sy?

YuNa berkata...

dia aizan : awk k sy elikan :D boleh kot kalu ada lagi :D nnti sy usha weekend nih.. klu ada lagi camne u nk i belikan?gv me ur email sng nk cntact

dia aizan hamdan berkata...

ok.. yuna, klu awk ade mse svey2 utk sy, sbb kt swk susah nk cari.... nnt awk bgtau skali dgn postage(anggaran lh)..
emel sy: noorsaadiahaizan@gmail.com.my

aida berkata...

salam,
sy dh lama cari bekas kayu ukiran tu
blh sent email kt sy
shafina_aida@yahoo.com.
sy nk dlm 16 bekas...
tolong yer...

aida berkata...

tlg email kt sy blh..
shafina_aida@yahoo.com
nk pakai awl bulan feb2012...
harap yuna blh tlg sy...
tq..

aida berkata...

blh tlg sent maklumat lengkap bekas ukiran kayu putih tu cantik la..
ini email sy shafina_aida@yahoo.com or aidashafina82@gmail.com
sy nk pakai awal bulan feb2012..
harap awk dpt tlg sy... tq...

Zarraah berkata...

Hai Yuna..boleh x tlg belikan utk saya...majlis tunang saya feb ni je..huhuhu .Email saya myzaaff@gmail.com

dAyah berkata...

dkat kk home maseh ade lgi tray fruit tu.. still hrga rm 9.90... sy bawu g beli smlAm.. hehe.. sy amek 1 bulat.. 4 lonjong and 3 kotAk..

YuNa berkata...

dayah : yeke? hehe berbaloi2.. da letak bunga nnti musti comel sbb bekasni putih

Tanpa Nama berkata...

ada kaler itam x fruit tray tu??

Tanpa Nama berkata...

salam beli kat mana ni..boleh bagi tahu ke..:)

Ummi Balqis Ismail berkata...

salam tuan punye blog...=)

since ramai yg mcm minat dengan bekas hantaran kayu tu, sy nk tumpang iklan sat la...hehe, sesape yg berminat dengan bekas kayu tu saya nak sewakan tapi selepas mac la (after my wedding)..kalau berminat boleh emel saya teribalqis@gmail.com...

saya ade 10 set putih dan 10 set hitam...bekas saya tu sebijik sama cm kt atas ni, tapi ade tambahan kaki besi kt bawah die...bole jgk follow kt my blog utk tgk gamba bekas ni..=)

http://kalaudahjodoh.blogspot.com

YuNa berkata...

tanpa nama : sy bli kat kk home deco :D ada byk cawangan kt jlntar ada, s.alam ada, kajang, nilai 3, melaka

ummi : hehe silakan

Tanpa Nama berkata...

Salam, mana nak beli dulang nie? Suka sekali! Saya dari singapura..email saya bole? june_rahman@hotmail.com. Terima kasih

IyliA bAtrIsYa berkata...

ummi balqis...email sy... sy perlu kan 8 bakul... 3 hntrn utk pmpn, 5 hntrn utk llki.. mjlis tunang.. kaiyisah 94@gmail.com

tan berkata...

salam...saya membuat dulang hantaran mengikut bajet anda. bahan daripada kayu seperti di atas. Sebenarnya, untuk tempahan dulang seperti itu, ketetapan harga mengikut design/ corak ukiran. sesiapa yang berminat tel saya...tan : 012-9950984.

Cik Mashi berkata...

kak yunaa..
Tlong email kt sye pasal dulang ni?
Bole x tlong belikan... :(
jom chat kt email..
cikmashi@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Salam de sesiapa leh tlg beli untuk sy x?

Nur Qurratu' Aini Ramlee berkata...

salam tumpang tny u bli kt kk home deco or romantica home deco ye?

YuNa berkata...

NUR QURRATU' AIN : sy beli kat KK HOME DECO :)

Tanpa Nama berkata...

kak yuna, tlg email sy, sbb sy nk thu kalu bli online dgn dy boleh x?

Tanpa Nama berkata...

yuna email bekas hantaran yg murah2 ni kat i..siticam@gmail.com

Catat Ulasan