Rabu, 11 Ogos 2010

Baju NIkah

Yuna dah tempah baju nikah!! tak jadi anta kat dzull classique.... yuna anta kat tailor yang jahit baju butik PSA... my sis salu anta kat dia.. hasil die memang seperti yang kite nak.. takdela bahu tergelebeh2 nih.. kalau buat kurang moden memang baju die fit kat badan... (i still nak baju yang betul2 ikut badan walaupon da bam.. bam.. huhu)

So, my sis pon make appointment dengan Sally... mula2 die cakap dah tak ambik.. tapi sebab my sis regular customer die amik jugak... lagipon mungkin sebab nak baju tu bulan 10.. mean lepas rayala kan.. yuna pon dengan semangatnya mengoogle kan diri carik design2 baju nikah yang menarik.. pastu jumpa satu.. memang berkenan sangat kat design kaen die!! laen sket!!


source : seperti watermark tersebut ;)
Taraaa... baju kurung moden macamnila menjadi pojaan hatiku!!!
cuma warna baju yuna putih & beaded die shocking pink gitu!
Yuna cakap kat sally i nak baju betul2 ikut badan coz nanti
nak pakai korset [nak sorok spare tyre ;'( ]
labuh baju pon nak sampai lutut macamtu..


source : seperti watermark tersebut ;)
Yang paling yuna suka sebenarnya adalah kain dia!!
cantekkan? macam payung gitu!!
uhuks! tapi sally cakap 2 meter tak cukup untuk buat
kain macamni! its need double taw!
die kata nak bentuk kaen mcmni kene guna kaen
yang lebih panjang, so bila jatuh akan hasilkan bentuk ni..
lagipon kain yuna beli xseswai coz kaki die fully beaded..
kene beli plain chiffon yang laen kalau nak buat macamni!
huhu so yuna pon cakapla nanti yuna anta chiffon plain kemudian..
die cakap rugi lorh beaded2 kaen yang ada ni pon cukup cantek..
lagipon kalau carik plain chiffon laen takut different tone colour..

so end up dengan design kain yang biasa2 je macamni..
just lining dalam die disingkatkan sket seperti
gambo diatas.. uhuks!!
masa amik ukuran badan, sally ni maen conteng2
je kat buku die... tanpa tulis ukuran ni 4 bahu ke, labuh
bajuke... hehe nampak sangat da terer menjahit ni..

so, kawan2 yang ingin mencuba design kaen payung seperti
diatas belila kaen plain dan panjangnya 4 meter taw..
p/s kaen payung ni nama yuna bagi sendiri je..
nama sebenar lupa nak tanya Sally.. huhu




~~~~rasa macam nak carik je plain chiffon tu??

ke teruskan dengan kaen beaded ni taaapii
tambah dengan plain chiffon ni..
mean nanti yuna ada dua kaen... ;)
agak2 membazirke???
huhuhu help me!!!
tetibe emo diujung entry..





14 comments:

hana yoriee berkata...

yg design baju sab tu mmg menjadi kegilaan ramai gadis esp b2b..hehe..kalau pakai full chiffon beaded pun cantik..kain dah mahal2 pakai aje sume..takdelah pembaziran nak beli kain lain..hehe..juz my 2cents.. =)

YuNa berkata...

sab?? nama pengantin pompuan tu ea? huhuhu thank 4 ur opinion hana... really need it... [rasa tenang sket ;)]

-nurul farihah- berkata...

yuna..i pon ske kain flawlycmtuh..gosjes kan??

cik syahira berkata...

darling!
baju tunang kita pun kurung modern ikut body. dah siap. serius cantik! tak sabar mahu pakai.. he3x

YuNa berkata...

nurul : flawly ek nama die..hik2 suka2 je yuna ckp kaen payung.. cannteekkkk kan!! nurul buatla mcmni... ^_^

cyra : darling.. kurung moden mmg cantek.. tambhan pula kalau di flawlykan kaen die.. perhhh.. apakan daya xbuleh.. eh darl, nnti kamu baju nikah buat mcmni ea.. dpt tgok kamu pakai pon jadila.. huhu

bitsANDpieces berkata...

yuna, siapa tailor kamu ni? nak cuba juga tempah for baju suka suka. hehehe.

honey bedazzled berkata...

i buat macam tu tapi kain tak terlalu flowy. hehe

YuNa berkata...

bits : hehe tailor ni duk kat subang.. sally ni tailor butik psa

honey : wahhhh!! beshnya u! dapat buat kaen flawly!huhuhuhuhu....

Dia.Honey berkata...

lawa..so anda dah tempah ke belom???

YuNa berkata...

dia honey : huhuhu da tempah n da pakai pon dear.. :)

An idealist that doesn't know where she's going, but is on her way berkata...

boleh x nak kontek no tailor tu?

nuRr dyYah berkata...

chantex...!! xade full picture ke?? yg jelas ckit..?? :)

Tanpa Nama berkata...

nak tanya. can i have the number of the tailor please? perhaps you can text it to me? thanks so much! 0173753273 -dieba-

Tanpa Nama berkata...

dear..bole tny x??kt mana butik ni?bole bg direction x?tq

Catat Ulasan