Rabu, 6 Oktober 2010

My Guess Handbag for hantaran is missing!!

Semalam yuna gi MidValley nak gi sign agreement catering kan.. sampai2 je MidV tetibe..

enche tunang : jom carik beg yang..
yuna : beg apa?
enche tunang : beg hantaranla..
yuna : kan da beli?? haha apala b ni..
enche tunang : da ilang?
yuna : ha?? haha b tipu.. (die mmg suka usik kite nk tgok kite marah.. huhu)
enche tunang : tak betul ilang kat kampung.......
yuna : ha?????? terus buat muka tensi+muncung+ntah pape reaksi muka tah lg..

Handbag tu kami da beli seawal bulan april lg taw.. masatu beg tu kire keluaran barula kan.. dan yuna pon berkenan..terusla sambar! huhu pas beli tu beg tu kuar lak kat majalah intrend kot rasanya.. lgla yuna suka!

hmm.. tapi apakan daya... masa cuti raya aritu, enche tunang bawak balik beberapa barang hantaran kat kampung tok bah dia... terus bagi kat maksu die nak gubah... maksu die plk simpan kat bilik tok bah dulu sementara nak bawak balik umah dia kan.. yela masatu masing2 sibuk dgn raya2 ni...da raya ketiga macamtu beg tu hilang!!! tinggal paper bag die je! almost evry wik after dat my MIL bila blik muar cari kat bilik tu.. tapi takde... enche tunang pon same carik.. tak jumpa..

MIL and enche tunang rahsiakan hal ni dari yuna.. konon2 dorang nak beli balik senyap2.. sampaila semalam enche tunang bagitaw.. die cakap die da carik kat sume kedai Guess dari JB, ke alamanda dan ke sunway tempat kitorang beli pon still beg tu da takde.. sebabtu semalam die nak cari kat MIdV n the Garden... then tanya kat amoi tu design tu.. die tanya bulan berapa punya keluaran.. kitorang ckpla bulan 3/4.. owh mungkin taun depan ada balik.. dalam bulan tiga..huhu.. ;,( pasrah jela..


Ni gambo kami selepas beli handbeg tersebut
tengok betapa eppy nyer i terlentok2 kt enche
tunang pas beli beg tersebut.. hik2..

yuna with handbeg tersebut... errr.. die dlm paper bag die..
uhuks! ;,( gambo handbag tersebut tak amikla pulakkk..
tak sangkala pulak "jodoh" yuna dgn bag tu kejap je..
setakat dapat pegang je.. tapi tak sempat pakai!
tapi Yuna geram sangat! sapela yang amik beg tu!
tak sangka dalam umah atok sendiri pon buleh ilang!

~~~papepon yuna pasrah jela... da raya kan..
orang ramai keluar masuk...
tapi heranla kan.. benda ni sume simpan dalam bilik
tok bah.. tapi still boleh hilang??
sib baek kasut i tak ilang jugak..
mungkin tak sama size kot..

hmmmm... my mood right now is......
>;0 marah!! kat sape y amik tuh!
:( sedih.. sian kat b...
da dkt2 tarikh ni byk bnda nk bayar..
memagla die nak beli yang laen.. tapi kite pikir2 nanti
membebankan die lak kan.. double cost lak..
;,( wanna cry... coz sgt suka beg tuhhh!!
(actly da nanges da mlm td pas carik kat kedai guess
tp design mcamtu da takde.. hmmm)
;s so sekarang tengah pikir nak carik baru ke atau tak.. hmm

5 comments:

cik syahira berkata...

hi darl.

sorry to hear that. tak apa, pasti ada hikmahnya tu. kamu sabar ye.

huda berkata...

Ade pulak kes cmni ek Sabil..
Sabar jela.. Dugaan nk kahwin sentiasa ada.
Anyhow, mana tahu nti dpt bag yg lagi cantik ke..hurmm ada hikmah disebalik beg hilang..hehe

Dont be sad.

honey bedazzled berkata...

omigod siapa amik! sampainya hati,ish. that is why i lagi 3 minggu nak kawen baru kasik my fiancee bawak balik rumah dia. no no no. sayangnya. xpe la yang, if ada duit lebih beli la baru k.

YuNa berkata...

cyra : huhuhu.. so upset!! *_*

huda : tula xsangka jadi kes mcmni kat diri sendiri......mmg dugaan betul...

honey : tula dear.. i da pegang lama handbag tu.. puasa ritu baru bg.. coz maksu die da tanya2 nak gubah hantaran kan... last2 jadi mcmni plk.. sib baek masa raya tu mak die tak bwk blik set perfume.. klu tak msti ilang jugak.. hmmmmm...

mysarah berkata...

dear, siannya u. takpela mungkin ada hikmah di sebaliknya kan. sabar ok. dia nak suruh beli yg lain tu. ada yg lebih meletop kot! ;)

Catat Ulasan