Selasa, 28 September 2010

Choc Chip Muffin Gardenia!


Muffin lagi??? tak habis2 dengan entry muffin je kan... hehehe... okeh kalini yuna nak share muffin gardenia yang hanya berharga 60 sen satu.. kat luar mayb dlm 1.40-1.60 untuk 2 biji kan.. so jimat seposen la... actualy ni my BFF yang suggest coz die pon nak beli muffin untuk wedding die 3 minggu lepas yuna..

Tetibe pas die suggest tu, yuna agak2 tak tawu nak pilih mana satu.. dari segi rasa of cozla muffin Gardenia lagi sedap!! pastu individual packaging lagi... aiya.. tetibe rasa lebih berat kepada muffin ni.. harga 60 sen kite dapat kalau kite beli direct dgn diela.. so tengok costing die..

60 sen x 300biji = RM 180
(update : ni harga tahun 2010, sekarang punya harga mungkin da naek sket kot ^_^)

kalau muffin kat tempat lagi satu

49 sen x 300 biji = RM 147

~~~so beza harga cuma RM33 je disitu..

lagi best, my BFF cakap
muffin2 tu akan dihantar terus kerumah kite!!
actualy ni pon penyumbang kepada kekonpiusan ku..
so kawan2 sekalian, apa pendapat korang ek?



74 comments:

cik syahira berkata...

darl, more or less je kita rasa. satu dia mahal sikit tapi siap hantar ke rumah. kedua murah sikit tapi kamu kena pick up sendiri. now, yang penting sekarang rasa yang mana lagi sedap?? i believes dua-dua are under your budget kan?

psst. customer always right, darl.

Iffah Hamed berkata...

waaa..im gonna be the first commentator here..hehee..baru je i ckp ngn u fasal gardenia muffin tu..pantas la u yunk..ni yg wat i ske ngn u..huhu..^_^ eh,dear..u dpt 60cent? how can? direct from vendor is it? thts great lo..i am more prefer with the gardenia taste..kalau xsedap,org xhabis,buang2..sedih nanti tengok..huuu..nway,i think me n my sis gonna stick with gardenia..=) sungguh enak dimakan begitu sajooo..

waniez nurul berkata...

hye yuna..

pas baca entry ni, wanie plak konfius..
wanie igt nak order muffin or bahulu bentuk anak ikan emas tu..nak sponsor utk side enchik tunang dlm 400 biji..tapi xde yg murah pon muffin wanie survey..jadi decide nak order bahulu je..tapi....bila dpt tahu gardenia muffin ni, otak ku keliru...hooooowowowo

YuNa berkata...

cyra : hi darl! u r rite! okeh2 enche tunang pon menggalakkan muffin gardenia tersebut.. sib kite tak gi book lagi kat bakery aritu!

iffah: hehehe actualy br tawu pasal muffin ni ahad ritu.. so xsempat update lg.. tu bila u sebut terus i tulis tuh.. hik2.. aah... terus dari kilang die.. nnti i mintak no kat kawan i tu..

wanie : wohoooo... dirimu pon konpius seperti diriku! hik2.. ampun dipinta.. wink2..bahulu ikan emas pon cumel jgk! ada bentuk2 lg gitu.. ^_^ salu org letak bahulu manggis je kan.. okla tu wak bahulu ikan! cumelll!

Syaidatul Zahariah berkata...

Salam kak,

bleh tak saya nak no.kwn akak tu.. sbb sy nk sponsor untuk wedding kakak saya dlm 600 pcs.. so,kalu dpt dlm rm0.60 per pc.. jimat sket kan...

YuNa berkata...

dear.. ^_^ bg email eh... nnti kite bg no n nama person incharge

ina berkata...

salam kak yuna..me too.sy nk jugak no.cntct person tu..ina_2207@yahoo.com

your travelling assistant berkata...

kak yuna..fiqah nk jugak contact num org tu.. fiqah7791@gmail.com
tenkiu~! ~_~

YuNa berkata...

ina : yuna da email ritu taw..

fiqah : check ur emaill :)

hikmah berkata...

Salam yuna,

i came across ur post when i'm searching for cheap muffin. do u mind to email me contact for the gardenia person? thanks!!!
nurhikmah.hanifiah@intecsea.com

Tanpa Nama berkata...

Salam yuna...

Baca ur post psl muffin while I tgk google carik info psl ni jugak.Boleh tak share contact person?
shira.yuki@gmail.com
Thanks!

wande-ful berkata...

Salam Yuna,

dah lama tercari vendor yg boleh kasi price kurang utk muffin gardenia.

boleh share tak contact person no hp?
melindarudy@gmail.com

tq dear ;)

YuNa berkata...

hikmah , shira & melinda : thanks visit my blog... yuna da reply.. check ur email! ^_^ sowie for late reply ya....

wande-ful berkata...

tak lambt pun ;) tq very much dear

Tanpa Nama berkata...

Hi Yuna!
Boleh bagi contact no vendor tu?
Memang tengah cari muffin gardenia sekarang ni.
TQ. =)
alkunasatu@yahoo.com

YuNa berkata...

melinda : hehehehe sesama... :)

hi alkunasatu.. hehehe panggil nickname je.. sbb xde nama pon.. ahehehe... k yuna da email... check ya! sowie lambat baca..

Tanpa Nama berkata...

hai yuna.... ekin pun terpikir nak kasi muffin nie utk wedding tie..

biase ye u all smua letak muffin nie dalam ape ek.. ?? ekin igt nk ltk dalm box..

leh emailkan kat ekin x no contact persons Gardenia tue.. my email: ekin_1611@yahoo.com.

si G.E.D.I.K.S berkata...

Yang untuk ni pun boleh tolong email tak please? gardenia punya muffin memang sedap sangat!
basirah@gmail.com

maszilah berkata...

hi yuna ...!

Boleh bagi contact no vendor tu?
my email : maszilahabusamah@gmail.com

n then vendor tu boleh hantar mane2 tmpt ke?

TQ. :)

YuNa berkata...

ekin, basirah & mas.. yuna da reply tadi.. sowiee lambat reply yerrr ;)

Jion berkata...

hai yuna..salam perkenalan..i tgh cari muffin yg murah utk wedding ank buah i..nk beli 1000 pcs...if u dont mind bleh x share contact no utk gardenia muffin?thanks eh..my email : insan_kerdil3@yahoo.com

dila berkata...

salam yuna.agak2 kalau oder dari kota bharu,boleh tak?kalau yuna xkisah,boleh tolong emailkan contact no utk muffin choc gardenia ni tak? email saya-fadzillahussin@yahoo.com.thanks ya.

Tanpa Nama berkata...

salam, kak.. sy pun nak jgak .. tlg email ea .. vintage_wife@yahoo.com .. thanks ea .. ^_^ (izan) ..

raihan berkata...

hi yuna,
boleh bg contact no. frm gardenia? thanks again :)

Tanpa Nama berkata...

salam yuna,
boleh x bg contact person utk gardenia muffin tu?
vyana_126@yahoo.com

tq.[shiela]

naa nasir berkata...

hi yuna...
thanks coz bagi idea for me..
actually ada wedding yg akan berlangsung pada tahun ini di bulan dec... so berminat sangat nak tahu.. cara untuk mendapatkan bekalan muffin yg bayk...
how kita nak contact ya.. or kena call direct with pengilang..
tolong bagi tunjuk ajar.. terima kasih
dan kalau ada apa2 untuk dikongsi.. boleh lah contact saya di naanasir5@gmail.com

rasnadiya berkata...

salam..yuna..i pun memang nk bg muffin juga tp la boheme bapak mahal rm1.20 disc 99sen tak rm1 juga jadi nya..kalu 1000pc...tak rm1k juga 4 muffin ajer..jadi..saya pon nk no fon mr leong tu..simpan lg tak??? ctnadiya@gmail.com

shahnon berkata...

Salam Yuna, menarik gak hadiahkan muffin pada tetamu kenduri perkahwinan ni. Boleh sharekan no. person-in-charge utk Gardenia Muffin ni tak?

Ni emel address saya: m_shahnon@yahoo.com.

Thanks

YuNa berkata...

ok kawan2.. sume pertanyaam yuna da jawab.. check email.. tp mc biasla.. lamabattt reply..soryyy

Tanpa Nama berkata...

Salam Yuna,

Menarik posting ni. Boleh bagi tak no. Mr. Leong tu, nak wat goodies utk majlis perkahwinan saya Dec ni..

Emel saya: m_shahnon@yahoo.com

Thanks.

Sophie Salim berkata...

I nak tahu jugak ... Pls email me. hot_cofee@hotmail.com

YuNa berkata...

ok saya da reply shahnon n sophie,, sorry lmbt

Tanpa Nama berkata...

tolong emelkan ke saya contact di annis_zafirah@yahoo.com..tqvm

YuNa berkata...

annis : kite da reply

lemon berkata...

nk jugak..lemon_green@hotmail.my TQ

Tanpa Nama berkata...

salam.. sy pn nk jgk no vendor 2 blh? tq soooo much.. lovrette@yahoo.com

azie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ummi_N berkata...

salam yuna..
terjumpa lak blog u pasal muffin gardenia ni..
i tgh cari2 utk wedding adik i june nanti.. boleh email contact kat i? email i erna.s79@gmail.com

thanks! :)

Ummi Balqis Ismail berkata...

salam yuna...

baru je jumpa entry ni...bole x bg no. person in charge tu?ke better i pegi sndr je kilang tu?my wedding dh dekat sgt ni...10 mac nnt....huhu~~
emel i - teribalqis@gmail.com

thanx dear...

Asyikin berkata...

Kak yuna, boleh btahu kite mana dapat muffin tu? :( ley email tak saf_orange@yahoo.com

YuNa berkata...

azie,ummi, asyikin : kite da reply.. check ur inbox :D

Tanpa Nama berkata...

Salam Yuna,
boleh x email saya contact person in charge.
Saya ingin tempah untuk university program pada Khamis ini. >.<
williamtanchenwei@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

salam sis.. saya berminat dgn muffin ni.. boleh email sy juga?? thanks a lot yea.. greeno_ara@yahoo.com
araphatthira@gmail.com

~siti~

Ummi Balqis Ismail berkata...

baru perasan komen yuna...but sadly i x dpt pon emel u...hukhuk...tp i dah amik sndr no fon gardenia dr laman web dorang n dpt cakap dengan person in charge tp dah lupe name die Pamela kot..hehe...tp leh kol je general line dorang n cakap nak tempah muffin then die akan sambungkan dekat org yg in charge...tapi price die rm 0.65 bkn rm0.60 mcm yuna cakap tu...xtau la i ke yg dpt mahal tp dekat resit tu mmg dh printed listing product n price...mmg dorg anta smpai dpn pintu umah...comel sgt okey lori Gardenia benti depan umah...hahaha...tp lupe nk snap pic!

nina berkata...

hi, i came across your bloq when looking for cheap muffin. Can I have the contact? retchica@yahoo.com.my . Thanks in advance ya yuna

Tanpa Nama berkata...

yuna i pon nak la contact number for ordering muffin tue..he3,this is my email jaja_gurl87@yahoo.com...pleaz..he3..

mizzbudget berkata...

salam..
nk jugak la contact org tu..after makan muffins ni aritu tbe2 terpk nak wat masa nikah nnt..btw..thanks
yen_ibrahim@yahoo.com

mizzbudget berkata...

salam..
nk jugak la contact org tu..after makan muffins ni aritu tbe2 terpk nak wat masa nikah nnt..btw..thanks
yen_ibrahim@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

hi yuna..nk jugak contact number org tu bolehhh? :) emel : a_alisya88@yahoo.com

tanx a lot.

Tanpa Nama berkata...

bleh bg kat saya juga?
asterisks_007@yahoo.com

caramello berkata...

yuna,

boleh bg email PIC gardenia tu?nak order lah tq.
fazz608@yahoo.com

Noorul berkata...

Salam..yuna, boleh bg no vendor tu x? Interested la..ni emailnye noorulizzah@gmail.com

YuNa berkata...

nina, jaja, yen, alisya,asterisks, caramello, noorull.. check email yer

Tanpa Nama berkata...

salam yuna...minta tlg email sy juga
ryssa_86@yahoo.com =)
thanxx yuna

~cahaya~ berkata...

assalam yuna
minta tlg email ke sy asap yer..huhu
ryssa_86@yahoo.com
thanx yuna =)

Ohh pui berkata...

Salam,

Yuna, harga kilang tuh totap 60sen 1biji ?? Kira 1 pack tuh RM1.20, memey harga tak ubah eh? Kalu dia hantar rumah, cost delivery tuh di charge taa???

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum yuna

Saya pun berminat nat tau contact number yang incharge pasal muffin gardenia ni.

Boleh emailkan contact person org tuh
firsyamiesya_syamiemie@yahoo.com

tq yuna =)

meHajar berkata...

salam yuna...minta tlg email sy juga
arejar_88@hotmail.com =)
thanxx yuna

fatihah basir berkata...

Salam, boleh saya tahu macam mana cara nak contact orang tu? Saya pon berminat dengan muffin ni untuk goodies kahwin. Thank you :)

E-mel saya dora_etya@yahoo.com

Dodie RH Alfian berkata...

Hi yuna, boleh bg contact no orang gardenia ni??
email: alfiandie@yahoo.com
hp: 0162380570
Reply segera ye cz nk booking :)
Thankx Yuna

mastura khairuddin berkata...

as salam yuna..
boley sy dptkn cntct no org muffin ni x??
mastura_khairuddin@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

hai yuna..mintak tlg email sy juga
writetome_eta82@yahoo.com
thanx!! :)

wani berkata...

Dear Yuna,

I loike ur idea la..Leh bg x contact person kalo nk order muffin ni. email kt i ye wanny_honey@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

haaii.leh tau contact gardenia tu..tq..nuruldihar@yahoo.com

Ohh pui berkata...

fyi,

da penah call kilang gardenia,
they said that harga da 0.65 satu bijik,
mybe harga brg skg da naik kn..
n best thing, diorg akan hanta muffin uh 2 our address.

if korg maseh boleh dapat harga 0.60, pada tahun 2013 ni,
share2 lahh ya kt sini..

Tanpa Nama berkata...

salam yuna...blh bg sy num contact person in charge tu x??

num fon sy. 013 6999597
emai: ziharbf@gmail.com

thanks dear

Juliana Rahimah Binti Kadir Jalani berkata...

hai yuna...plz kasi no contact gardenia tu kt i... :-) tq juliana_jalani@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

hye leh tau contact gardenia ..nk pesan muffin gak neotakumi_ae86@yahoo.com

sheen berkata...

hye dear.. bleh x nk contact person garndenia tu.. shina_akimura@hotmail.com.

tq=))

shahida rosli berkata...

Assalamualaikum. hai Yuna..

Boleh bagi contact no vendor tu?
Memang tengah cari muffin gardenia sekarang ni.
TQ. =)

shahidarosli@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

hi Yuna, nak mintak contact person & number utk order muffin ni jugak.. email: nhanin@my.ibm.com

Thank You! ;)

Suzana Md Samsudin berkata...

salam..

boleh bg contact no kedai y jual muffin murah 2..sy nk booking..email sy: suzanamdsamsudin@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Boleh x email contact person gardenia tu. Nak beli utk wedding bulan depan
Email just_zahrah@yahoo.com
Thanks!

lemon berkata...

on behalf tuan blog.. coll jer gardenia
@ 03-55423221

Catat Ulasan