Jumaat, 3 September 2010

Photographer ku ^_6

Yayyy!! Yuna da bayar deposit kat my OP.. hehe... actualy dieni my BFF!! die jugakla jadi photographer masa majlis pertunangan yuna!! dan sebagai BFF yang sejati sudah tentu yuna dapat special price.. wink.. wink... :) (p/s yuna xpenah mintak taw, die yg offer.. ahaks! ^_^ semoga bisnesmu smkin maju.. Aminnn)

Dan paling yuna bertambah cayunk, die bagi Pre-wedding photoshoot secara PERCUMA sahaja! diulang.. PERCUMA okeh! (nipon die bagi)


Actualy pakej yang yuna pilih ialah Sweet Wedding
Pakej ni termasuk :
1 x sticky album with mockup cover printed
120 pcs 4R edited printed pictures
1 x storyboard album 8" x 12"1 x Wallpotrait gold frame 12" x 16"
FREE outdoor session of the same day
Price die RM1600 je.. (ok kan? xdela mahal sangatkan? yg tgah2 gitu)

Pakej laen ada yang harga RM 1100
(ni xde storyboard album yang laen sama macam pakej atas)

Pakej lagi satu harga die RM 1800
(pakej ni sama dgn pakej Sweet Wedding, cuma printed pics 200pcs)

Pakej ni bermula dari majlis nikah ke majlis resepsi..tiada charge tambahan untuk kawasan sekitar lembah klang..so mana yg jauh sket, yg memerlukan dorang
stay mana2 hotel ada additional charge for transportation n penginapan disitu..

Ok, sekarang yuna cakap pakej tu untuk nikah dan resepsi kan??
Tapi yuna ada majlis berinai... selalunya kalau ada malam berinai,
die akan kire berinai tu satu event.. so harga satu even RM 300
Kalau ada persalinan, satu persalinan die charge RM50 kot.. lupa la plk..
so maksudnya yuna kena extra RM450 untuk majlis Berinai..
jadi total pakej tadi + berinai = 2k++
taaapi die hanya charge yuna harga pakej tadi + sket je dwet transportation!

Thank My BFF lalink!!appreciate it!
THANKS kerna memahami bakal pengantin yang BAJET ni.. >_<
Bawah ni antara shoot yang die amik for my E-day

Masani dalam bilik sementara tunggu orang panggil..
macam2 pose ada.. ;p

Masani lepas majlis.. rombongan sume tengah menjamu selera..
My family sibuk kat bawah layan tetamu..
Kitorang kat atas sibuk bergambar.. :p

Pose konon2 malu... #)

Pose konon2 majuk.. ;(


~~~ so happy dikelilingi my bestie masa majlis tu...
sangat sayang kalian sume.. mmuahhh!!
suppose diorang pengiring yuna masa nak gi pelamin..
tapi sekali ruang atas umah sangat padat..
(rombongan johor lebih kurang 90pax, penuh dua kanopi!! haha)
hanya yuna sorang je buleh lalu..

nila my BFF ever!! yang kiri tula enche photographer :)

Bersama chenta hatiku..
pic candid!! tapi yuna suka coz kelihatan bulu mataku
cukup panjang okeh!! gumbira walaupon ianya palsu semata2
bulu mata sebenarku terlalu pendek.. pakai mascara pon xde effect!


~~~ Tetibe rasa nak buat entry pasal my engagement...
masatu takde blog lagi.. tapi macam da basi je la plk kan... hehehe




5 comments:

Nora a.k.a Aira berkata...

beshnya yunaaaaaaaaaaaaaaaaaa heheh pose cantik2 tau =)

YuNa berkata...

nora : thanks!! huhuhu kene bisik kat OP amik pose betul2... kene posisi yg nmpk kurus. almaklumla da bamm bammm... hahaha :P

cik syahira berkata...

darling,

buat la entri tentang engagement. bagus untuk viewer seperti kita. hihi.

nuptiles berkata...

yuna congrats dah pilih photog....
huda baru nak book before raya ni. kita mcm nak kahwin timing yg sama plak kan padahal huda lmbt lg..

kalo blh berlatih posing dgn tunang..hehe.
btw, buatlah entry tunang.nak juga tau..

YuNa berkata...

cyra : hehe tapi xde idea la nak tulis apa pasal engagement tu..

huda : hehehehe thanks2.. smlm da try pakai baju kat butik abg din.. perantin lelaki pon try taww.. uhhhhh sangat terpikat dgn beaded2 die... kami da testing cara duduk kat pelamin.. winkkkk gedix!

Catat Ulasan