Isnin, 6 September 2010

DIY Save The Date... ^_6

Lagi 60 hari lagi sebelum hari bersejarah ku!!yuna da mempublish Save The Date kat Fb suruh kawan2 save tarikh tu dan bagi alamat masing2.. yang kelakanya tu, sume ingat tu kad kawen yuna.. ades.. nampaknya ramai lagi orang tak paham konsep Save The date nie.. ada yg cakap awalnya yuna da nak edar kad kawin.. (huhuhu ni bukan kad kawenla kawan2)..pastukan tetibe rasa yeke? yuna agak gelojoh ke?? hahaha!! actualy yuna nak chop n kumpul alamat dorang je bulan ni.. bulan depan baru anta kad...

Okeh untuk Save The Date Yuna ni, yuna cuwik kat Widdlytinks.com
Masuk je sume gambar2 then masukjela caption kat'Name' tu..
pastu adjust2 saiz gambo bagi nmpk cumell kan..
pastu siap!!


Bawah ni antara yang yuna tryla.. ada banyak lagi template cumel.
Actualy bendani bukan untuk Save The Date pon...
Tapi da memang yuna xreti nak buat sendiri pakai adobe photoshop,
So, yuna cuwik jela.. ^_6

Yang ni tak menjadi pilihan sebab font die macam halus sangat
Pastu perkataan I LOVE U kat tepi tu tak seswai untuk STD..
Lebih seswai kalau nak bagi kat enche tunang sorang je,,

Yang ni pulak tak menjadi pilihan sebab muka kami
tak berapa nampakla...
Pastu Font die macam tak cumell je..

Yang ni font STD da memang terpikat habis!
tapi tula, xde tempat nak tulis nama perantin..
so tak buleh amik jugak..

STD ni akhirnya menjadi poojaan hatiku!!
nampak jelas2 muka kami..
pastu buleh letak nama kami berserta tarikh
kedua2 pihak lagi!!


~~~okeh tu je.. xde pape yang menarik pon...
hehehe... orang laen ada STD kite pon teringin gak..
tapi DIY je!! hahaha!!


9 comments:

iedayah berkata...

cantik std u..=)

Cik Belle berkata...

cantikk! tahniahh!

YuNa berkata...

iedaya : thanks! cuwik kat web jerrr... hik2 ;p

YuNa berkata...

cik belle saya suka baca bolg awak! hehe neway thank... STD copy paste je ni.. bukan dari golongan pakar ponn.. haha

h.e.p.i.g.a.l berkata...

hi, takde la awal sgt nk letak STD sbb normal kad jemputan pun edar 1 month b4 majlis so STD 2 mnth b4 standard je..cume malay takde konsep STD so ade yg konpius kot..kan2..

fia berkata...

cantik sangat...

YuNa berkata...

hepi gal : tu la pasal... penat mention balik dgn dorang tu bukan kad kawen.. huhuhu.. kad kawenkuxdela meriah dgn warna mcmni.. satu warna je... huhu

fia : thanks!! STD cueik je.. haha ^_6

Nora a.k.a Aira berkata...

cantik dan jimat kos. itu penting kan ! =)

YuNa berkata...

nora : betul.. betull.. betul.. :)

Catat Ulasan