Khamis, 14 Julai 2011

Persiapan Baby

Arini genap usia kandungan yuna 36 minggu. Rasanya baruje dapat berita gembirani sebulan selepas kawen.Ingat lagi masa kandungan 5 bulan da start rasa denyut2.. Tapi masa da 6 bulan baru realize denyut2 tu adalah baby sebab rasa denyut tu makin kerap dan bertambah kuat. Usia baby 7 bulan pergerakan baby mula terasa kuat. Masatu hubby kena letak tangan kat perut untuk rasa baby. Bila da 8 bulan till now, tak payah letak kat perut pon babah dah boleh tengok baby gerak2.. sampai senget2 perut mama taw.. ;D Saat itu adalah antara saat2 terindah dan membahagiakan kami.

Semasa usia kandungan 25 minggu, yuna buat scan 4D dan dapat tawu baby mama ni adalah gegirl! Sekali lagi kami bersyukur sebab adik beradik hubby semua lelaki. Kehadiran seorang puteri adalah sangat dinanti2 kan. 2,3 hari lepas tu je kami dah muktamad pilih nama baby.. her name is QH.. a week after that kami da start beli baju baby QH! dan of coz banyak warna pink!!! heeeeeee 6_^ jom kita tengok!


Baju baby yang da siap dilipat dalam bakul sebelum dibasuh.


-------------Proses membongkar bermula.. ;D

Baju Lengan Pendek Suar Panjang

Baju Lengan Pendek Suar Pendek
-->Siang2 kena pakai suar pendek.. panass...

Baju Dodo
---> senang pakai baju mcmni.. tak payah pakai stoking da
kalau tidur malam.. takdela tercabut2 kan :)


Baju Cekci
---> palingg sukaa.... baju bila kuar bersosial dgn mama! hehe

Rompers
---> senang nak tukar pampers ;p

Mitten & Booties
---> erwkkk.. kebanyakkannya adalah PINK!

Selimut, Napkin & Barut

Bakul Baby
---> pun warna pink! hehe
Sengaja beli ada tutup supaya tak masuk bendasing..
habuk ke semut ke..

2 comments:

jihan berkata...

sweet!!!...semoga sumernya dipermudahkan dan selamat...aminn..;)

anaztasias nora aira berkata...

semuanya comel2 dear !!!

dear, nak email boleh x? or sent email to kerelnorawedding@gmail.com

nak tanya pasal kedai borong gula2 di mydin usj tu :)

Catat Ulasan