Isnin, 6 Jun 2011

Chapter One - Be A Lovely Princess (Part One)

Wah... sekejap je dah 7 bulan usia perkahwinan Yuna and Hubby... Rasanya adala sekali yuna update tentang majlis yuna...+_< heeee... So ! arini yuna akan update chapter pertama dulu ok!

Chapter 1 ni juz simple review untuk persalinan sepanjang semua majlis, pengapit dan pelamin.

1. Mak Andam
.

Hehe... buat marah Scha je kalau tulis mak andam.. bagi sedap sket kite panggil MUA jela kan... Untuk make-over muka yuna yg xberapa nak licin ni, yu
na amik perkhidmatan Dean Couture Nilai.. Yuna didandan oleh MUA yuna Scha bermula dari akad nikah, berinai, potong kek,persalinan dan resepsi...

Yuna lebih suka MUA lelaki sebab mereka lebih kreatif dan berani da
ndan rambut dlm apa gaya pon.. yg penting meletop! yang baju belang2 tula Scha! masatu die tangah dandan rambut untuk resepsi.. Scha ni student Uitm... die salu make-up and buat baju untuk sheera iskandar @ halimah jongang.. ni blog Scha ---> SCHA SAHAQUE KUALA LUMPUR

2. Baju Nikah



Untuk Baju Nikah, Yuna tempah sendiri je.. Yuna memilih baju putih + sulaman dan
manik shocking pink :) Warna shocking pink sangat naik bila digabungkan dengan kain putih..

Actually mak mertua Yuna yang request supaya kami pakai baju putih masa majlis akad nikah...sebab pada beliau putih ni melambangkan kesucian majlis tu :D Tapi Yuna terin
gin nak pakai pink.. so jadila gabungan putih pink ni...

Close-up baju nikah ku
naek kan warna pink tu?

Di sebalik cerita baju nikah ni, actualy yuna nak pakai baju songket purplish pink untuk nikah... kain songket ni adalah kain hantaran masa majlis pertunangan dulu.. (yuna pilih sendiri ;p) tapi sebab ikut permintaan mak mertua, yuna si
mpan je.. sampai sekarang tak jahit2 lagi, sebab lepas kawin terus mengandung.. so tunggu ai ilangkan bam bam dulu baru bley buat baju.. (mingkin memakan masa setaun gak kot.. raya 2012!)

Nila baju nikah tak jadi buat tu... ^_^
hmmm.. +_< Ku merindui saat2 badanku begini..

3. Baju Resepsi

Yuna memilih kurung moden pendek gabungan warna royal blue + manik2 dan sulam dark silver untuk majlis resepsi.. Veil pula yuna pilih veil panjang meleret2 ;p hehe... veil ni dia tampal balik lace2 yg sama dengan baju perantin ku..

Busana dari Dean Nilai Couture ni adalah hasil tangan Man Kajang.. Tak ramai kan yang berani pilih warna gelap macamni.. sebab mula2 pilih busana ni mendapat tentangan sis.. takut i tenggelam masa majlis.. tapi masa majlis tu ramai juga kawan yang suka busana ni.. termasukla sista2 ai yang menentang dulu.. huhu..

Perincian manik2 silver membuatkan busana ini kelihatan mewah.

Untuk mengelakkan pasangan pengantin kelihatan gelap, busana lelaki menggunakan gabungan dark silver (sama mcm manik n sulam) dan royal blue (warna busana yuna).. tanjak pon warna dark silver..ish mana pulak tanjak encik hubby ku masani...




~~~~ bahagian seterusnya akan bersambung pada next entry ^_^

5 comments:

anaztasias nora aira berkata...

awak buat nora rasa nak kahwin hahaha nak kawennnnnnnnnnnn

anisyafrina berkata...

baju putih pink tu seriously cantik! ^__^

nanti ade mase jemput joint contest yg sy buat kt www.akusyafrina.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

awak sewa tak baju resepsi awak? saya berminat... thanks....-ita

YuNa berkata...

ita : awk ni baju dari Dean Nilai couture/ ruddin nilai :D ada byk nama la plk kan.. sy mik package kat situ :D klu minat gi kat nilai kedai die depan je dataran nilai tu :D klu kuar dari hiway utara selatan die belah kanan,sebelum majlis perbandaran nilai..

=*NuRo0L* = berkata...

kak,nk tanye la, baju nikah akk tu beli/tempah kat mane?berkenan la sulam dia tu..

Catat Ulasan